Najbolje Kripto – Bitcoin kladionice u Srbiji

Kriptovalute su počele da se uvlače u sve sfere našeg života, i na internetu je moguće vršiti različite transakcije koristeći ih. U Srbiji se rast njihove popularnost tek očekuje, ali je već moguće ih koristiti kao primarno platno sredstvo. Kvalitetne online kladionice već neko vreme nude transacije Bitocinom, Ethereumom i drugim kriptovalutama, a kako da ih koristite saznaćete u nastavku.

 KladionicaBonus 
1100% bonusa do €130

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS
2100% bonusa do €122

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS
3100% bonusa do €200

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS

Koliko su kriptovalute popularne na online kladionicama

Kriptovalute su veoma popularne u svetskim online kaladionicama i njihova popularnost samo raste. S obzirom na to da Srbija uvek pomalo kaska sa novim trendovima, pik popularnosti kod nas se tek očekuje. U srpskim online kladionicama su trenutno mnogo popularnije platne metode poput bankarskih transacija i kreditnih kartica. Ipak, očekujemo da če se to uskoro promeniti, i da ćete imati više nego dovoljno opcija kada su u pitanju kripovalute u našim kladionicama.

Uplata i isplata kriptovaluta na online kladionicama

nacini uplate na strane kladioniceUplate i isplate kriptovalutama postaju popularnije u svetskim online kladionicama iz dana u dan. Pitanje je vremena kada će sve online kladionice u Srbiji podržavati i ovu platnu metodu. Kada u okviru sekcije za uplatu i isplatu na online kladionici ugledate neku kriptovalutu, koraci koje treba da preuzmete su veoma jednostavni.

Izaberite kriptovalutu i prikazaće vam se kripto adresa kladionice u kojoj se kladite. Zatim, jednostavno kopirajte tu adresu, a u kripto novčaniku koji koristitie izaberite opciju “withdraw”, unesite adresu koju ste prethodno kopirali i odredite iznos transakcije.

Često je moguće samo skenirati QR kod, što dodatno olakšava već jednostavan proces. Ukoliko koristite Bitocin novčanike, skenirajte QR kod, unesite adresu kladionice i iznos i potvrdite transakciju.

Proces je identičan kao kada povlačite sredstva sa kladionice, samo je najčesće obavezno koristiti istu kriptovalutu za povlačenje koju ste koristili i za uplatu.Ovde možete pročitati naš detaljan vodič kako i gde kupiti Bitcoin.

Koliko su kriptovalute bezbedne?

Jedno od najčešćih pitanja kojima se igrači u online kladionicama vode je – Da li su kriptovalute bezbedne? Odgovor na ovo pitanje je složen, ali ćemo pokušati da vam pojednostavimo što je više moguće.

S obzirom na to da su kriptovalute valute koje su decentralizovane i nijedna država ne utiče na njih, nisu podložne inflaciji što je velika prednost. Sa druge strane, njihova vrednost može značajno da oscilira u toku jednog dana spram ponude i potražnje.

Sve oscilacije možete videti u okviru menjačnice za koju ste se opredelili, a bezbednost vaših kriptovaluta u velikoj meri zavisi od menjačnice koju izabrete. Veoma je važno odabrati pouzdanu menjačnicu koja sigurnost stavlja na prvo mesto, pa je samim tim maksimalno zaštićena od bilo kakvih hakerskih napada i sličnih pretnji.

Još jedan potencijalni rizik je da menjačnica na kojoj držite kriptovalute postane nerentabilna i preti joj likvidacija. Još jednom, birajte samo pouzdane menjačnice, o kojima imate dovoljno informacija.

Kada se potrudite i minimizirate ove rizike, klađenje u kriptovalutama može biti i više nego bezbeno. Ne zaboravite da ovom vrstom uplata, maksimalno štitite sve svoje lične podatke koje su inače dostupne platformi kada se kladite sa dugim platnim metodama.
bitcoin klađenje

Prednosti Bitkoin klađenja

Korišćenje Bitcoina za bilo kakve transakcije, pa i za klađenje, ima svoje prednosti. Jedna od najvećih prednosti je brzina transakcija. Ukoliko izaberete Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu za uplatu ili isplatu u online kladionici, sredstva će biti prebačena za svega nekoliko minuta. Sigurno znate da je nekim drugim platnim metodama potrebno i po nekoliko dana samo da biste ugledali novac na svom računu.

Sledeća velika prednost zbog koje sse mnogi igrači odlučuju upravo za Bitcoin je anonimnost. Poznato je na hiljade sučajeva zloupotrebe ličnih podataka, i malverzacijama vezanim za novčana sredstva koja se uplaćuju. Kada koristite Bitcoin, ovi rizici su svedeni na minimum jer svaki igrač ne mora da otkriva infomacije poput bankovnog računa, broja kartice, i tako dalje.

FAQ

Da li je Bitcoin legalan u Srbiji?
Pravni položaj Bitcoina i drugih kriptovaluta nije jasno definisan u većini zemalja, pa ćete različite regulative ili nedostatke istih nalaziti u različitim državama. Trenutno u Srbiji ne postoji zakon koji jasno definiše upotrebu ove kriptovalute, ali svakako nije zabranjeno njeno korišćenje. Pored brojnih stranih menjačnica, postoje i neke u Srbiji u kojima možete zameniti dinare za Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu.

Da li mogu da kupim Bitcoin iz Srbije?
Da. Moguće je kupiti Bitkoin iz bilo koje zemlje u svetu, pa i iz Srbije. Ukoliko želite da kupite bitcoin ili bilo koju drugu kriptovalutu, potrebno je da nađete pouzdanu kripto menjačnicu. Kada napravite nalog i uplatite sredstva, možete ih zameniti po kursu koji važi u tom trenutku.