Najbolje online kladionice u Norveškoj 2024

Norveška je neregulisano tržište, a jedini ovlašćeni operater je Norsk Tipping za sportsko klađenje i onlajn kazina, a Norsk Rikstoto za klađenje na konjske trke. Strane online kladionice rade bez zakonske dozvole, ali ih lokalne vlasti ne zabranjuju niti tuže (Lotteri og Stiftelsestilsinet). Teoretski, kladioničari bi trebalo da prijave dobitke ostvarene u drugim zemljama. U nastavku pronađite listu najboljih sportskih kladionica koje prihvataju igrače iz Norveške.

 KladionicaBonus 
1100% do 1200 NOK

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS
2100% bonusa do €200

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS

Korisne informacije o klađenju u Norveškoj

Zakonski okvir

Tržište je podeljeno između monopolističke države i stranih operatera koji posluju bez ikakvih zakonskih ili finansijskih obaveza prema vladi. Iako je Norveška uprava za igre pokušala da blokira pristup i obrađivala plaćanja sa online kladionica, institucije za plaćanja i državni službenici nisu vršili veliki pritisak na njih, zbog čega su norveški kladioničari nastavili da se klade u kladionicama na koje su navikli. S obzirom na to da ne postoje ulične kladionice, online tržište je prilično konkurentno, što je privuklo mnoge kompanije da osmisle atraktivne promocije.

Načini uplate i podizanja novca

Kreditne kartice norveških banaka prilično su teške za upotrebu s obzirom na nedostatak zakonodavnog okvira koji bi prihvatao strane online kladionice. Tako su najpopularnije metode depozita Paysafecard, Skrill & Neteller. Još dve lokalne varijante koje postaju sve popularnije su Avtalegiro i BankAkept. Većina agencija prihvata norvešku krunu bez naplate naknade za razmenu valuta.