Najbolje online kladionice u Hrvatskoj

Ako planirate odmor u Hrvatskoj ili živite tamo, a volite da se kladite, sigurno se pitate koje su najbolje kladionice u Hrvatskoj.

Iako u Hrvatskoj postoje mnoge domaće kladionice, Hrvati se češće opredeljuju za strane online kladionice. Uglavnom su strane kladonice mnogo privlačnije igračima jer nude veće bonuse i promocije. Za vas smo pripremili listu najboljih online kladionica u Hrvatskoj, ali i sve što je potrebno znate ukoliko se odlučite za klađenje u toj zemlji.

 KladionicaBonus 
1100% do 1000 HRK

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS
2100% bonusa do €400 + 100 free spins

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS
3100% do €100

Primenjuju se T&C. +18.

UZMI BONUS

Korisne informacije o klađenju u Hrvatskoj

Zakonski okvir

online kladionice u hrvatskojIako se zakon o klađenju u Hrvatskoj menjao u nekoliko navrata, igračima i dalje nije potpuo jasno koja su tačno pravila online klađenja. Ipak, ono što zasigurno znamo je da nije dozvoljeno uplaćivati novac sa teritorije Hrvatske na stranu kladionicu koja nema hrvatsku licencu. Hrvatska je pooštrila zakon pokušavajući da zaštiti domaće operatere, ali pronašli smo nešto što će vam verovatno biti korisno, i interesantno da znate ukoliko planirate da se kladite iz Hrvatske.

Ako odlučite da se kladite kod neke od stranih kladionica koje još uvek nemaju hrvatsku licencu, postoji mogućnost da uplatite novac sa teritorije neke druge države, na tu istu kladionicu. Ono što je takođe sjajno, ukoliko imate opciju da plaćate putem Skrill-a ili Neteller-a, možete vršiti uplate direktno iz Hrvatske jer se na to gleda kao na uplatu iz druge države, znači potpuno je legalno.

Zašto su online kladionice u Hrvatskoj popularne?

Iako u ovoj zemlji ne manjkaju lokalne online hrvatske kladionice, igrači su često naklonjeni stranim operaterima. Ovo i nije toliko teško razmeti, s obzirom na to da je strano tržište mnogo razvijenije i kompetitivnije. Samim tim, strane kladionice su primorane da svojim igračima nude brojne pogodnosti kako bi ih privukli i zadržali.

Iz tih razloga, strane kladionice će neretko nuditi veće i šarenolike bonuse dobrodošlice nego što je slučaj sa domaćim operaterima, veći broj promocija za postojeće korisnike, značajno veće kvote ali i mnogo šire tržište klađenja. Naravno, sve što smo ovde naveli se razlikuje i među stranim kladionicama.

Kako se ne biste mučili da pronađete najbolju, mi smo po prethodnim kriterijumima izdvojili samo najkvalitetnije i najpouzdanije strane kladionice.

Načini uplate i podizanja novca

nacini uplateIgrači u Hrvatskoj imaju na raspolaganju skoro sve moguće metode uplate i podizanja novca na internet kladionicama u Hrvatskoj, a najčešći su Paysafecard, kreditne i debitne kartice (Visa, Mastercard), online banke Neteller, Skrill, Payeer, Web Money, EcoPayz ili Bitcoin.

Kada uplaćujete novac, on će na vašem nalogu biti gotovo odmah, ali kada želite da isplatite svoje dobitke ponekad ćete čekati i do nedelju dana. Vreme koje je potrebno da neka transakcija prođe u velikoj meri zavisi i od metode plaćanja koju izaberete. Ukoliko se odlučite za kreditne kartice, vreme transakcije je od jendog do tri dana, bank transfer može trajati između tri i četrnaest dana, dok su se e-walleti pokazali kao najbrži način, sa vremenom transakcije do 24h.

Što se tiče minimalnih iznosa depozita i isplata, oni se razlikuju od kladionice do kladionice, ali i od toga koju metodu plaćanja koristite. Ovi limiti se često pomeraju, tako da vas savetujemo da pre nego što izaberete neku od kladionica sa liste, pogledate koji su trenutni uslovi. Takođe, dešava se da neke banke uzimaju proviziju na ovakav vid transakcija, pa čak i kad to nisu neke značajne cifre, nije na odmet biti upućen.

Kreditna/debitna kartica ili E-wallet, šta odabrati?

Transakcije korišćenjem kreditnih i debitnih kartica je nešto što je donedavno prednjačilo u upotrebi prilikom klađenja. I dalje je njihova upotreba veoma široka, ali sve više su prisutne i neke druge metode plaćanja. E-walleti su postali jedna od najomiljenijih sredstava plaćanja među igračima jer su ovakve transakcije izuzetno brze i lični podaci su maksimalno zaštćeni.

Takođe, ukoliko se odlučite za neku od stranih kladionica savetujemo vam da koristite e-wallete ukoliko ste u mogućnosti. Ne samo što je najbrži način da prebacite vaša sredstva, veći sa teritorije Hrvatske možete da vršite transakcije bez problema i u okviru zakona. Naravno, ovo se odnosi na klađenje kod stranih kladionica. Kod domaćih operatera je gotovo svejedno koju ćete metodu koristiti.

Kriptovalute kao sredstvo plaćanja

Sve veći broj online kladionica je počeo da uvodi kriptovalute kao načine plaćanja. U stranim online kladionicama u kojima igrači iz Hrvatske vole da se klade, uglavnom mogu da se koristite Bitcoin ili Ethereum. Ovo je velika prednost, pogotovo ukoliko volite da su vaši lični podatci zaštićeni i da niko nema uvid u vaše transakcije. Kada uzmemo u obzir da vrednost ovih kriptovaluta još uvek ima trend rasta, svakako da imate više da dobijete nego da izgubite.

Tri najbolje online kladionice u Hrvatskoj 2022

najpopularnije kladioniceIgračima iz Hrvatske su dostupne brojne online kladionice i zaista nije lako isprobati svaku i odabrati onu koja je najbolja na svim poljma. Kako bismo vam olakšali, analizirali smo sve kladonice koje su dostupne igračima iz Hrvatske i zabrali smo top 3 online kladionice koje se izdvajaju po najvišim kvotama, bonusima dobrodošlice i opcijama za klađenje.

Bet365 – Ova kladionica je omiljena među igračima iz brojnih zemalja, nije ni čudo što se i igrači iz Hrvatske opredeljuju za nju. Bet365 nudi opklade na različite sportove pa ćete pored tradicionalnih poput fudbala i košarke moći da se kladite i na esports ili čak pikado. Takođe, bonus bobrodošlice koji možete da ostvarite kada kliknete na dugme u ovom tekstu je čak 100 eura u kreditima za klađenje!

22Bet – Još jedan gigant u svetu klađenja koji nudi najviše kvote na tržištu. Da stvari budu još bolje, 22Bet vam nudi 100% do €122 na vaš prvi depozit, što je jedan od najboljih bonusa dobrodošlice kada se uzmu u obzir sve strane online kladionicu koje su dostupne u Hrvatskoj. Kliknite na dugme u tekstu i moći ćete da ga iskoristite još danas.

Unibet – Unibet nudi najširu ponudu sportova i brojne opcije za klađenje. Svoje nove igrače nagrađuju sa bonusom dobrodošlice od čak 200%, sve do 100 eura. Pored sportskog klađenja, igračima su dostupne i kazino igre i poker, tako da za svakog ima ponešto!

Najpopularniji sportovi za klađenje u Hrvatskoj

sportoviKada se igrač iz Hrvatske opredeli za neku od stranih kladionica, velika je verovatnoća da će sportovi koji su u ponudi biti brojniji od onih koji su dostupni kod domaćih kladionica. Neki igrači vole da se oprobaju u novim sportovima, ali većina ipak tradicionalno teži ka poznatom.

Pored svetske scene na kojoj dominiraju fudbal, hokej na ledu, tenis, formula 1 i košarka, igrači iz Hrvatske vole da se klade i na sportove u kojima njihov sportisti dominiraju. Pa će se tako često kladiti na rukomet, vaterpolo, veslanje i ponekad skijanje.

Vrste opklada

Na najpoznatijim online kladonicama svakodnevno možete da nađete veliki broj vrsta klađenja, naravno, u zavisnosti od sporta. Iako su opcije sve brojnije i za igrače iz Hrvatske, njihov izbor su uglavnom sledeće najpopularnije opklade:

  • Pobednik meča
  • Dupla šansa
  • Ukupan broj golova
  • Ukupan broj poena
  • Da oba tima daju gol
  • Hedikep
  • Pobednik na poluvremenu

Šta treba da znate o sportskom online klađenju u Hrvatskoj?

sta treba da znateUkoliko se nalazite na teritoriji Hrvatske, a želite da se kladite preko online operatera, svakako da prvo treba da budete svesni da morate biti punoletan građanin. Ukoliko ispunjavate ovaj uslov, pokušajte da nađete najpouzdaniju kladonicu, za koju ste već čuli. Ukoliko vam treba preporuka, ovde ćete naći najbolje strane kladionice koje nude najbolje ponude sportova, sjajne kvote i najviše bonuse dobrodošlice.

Ono što takođe treba da znate je da se na dobitke u Hrvatskoj plaća porez od 10-30% u zavisnosti od vašeg dobitka, što se odnosi samo na kladionice na području Hrvatske, ne i na strane online kladionice.

Što se ostalih aspekata klađenja tiče, potrudili smo se da ih pokrijemo u ovom artiklu, ali primetićete da su slični kao i u većini okolnih zemalja.

FAQ

1. Da li je online klađenje u Hrvatskoj legalno? Iako Hrvatska pooštrava zakon o klađenju, svim punoletnim građanima je dozvoljeno da se klade.
2. Da li igrači iz Hrvatske mogu da se klade na stranim sajtovima? Igračima iz Hrvatske je dozvoljeno klađenje kod stranih operatera ukoliko se nađu van zemlje. Takođe, ako ne planirate da napustite Hrvatsku skoro, a želite da se kladite kod stranih kladonica, možete da koristite Skirll I Netteler kao metodu plaćanja i da ostvarite svoju zamisao.
3. Da li se plaća porez na dobitke od klađenja? Porez na dobitke stečene prilikom klađenja se u Hrvatskoj plaća od 2015. godine u iznosima koji zavise od visine dobitaka i oni se odnose na opklade koje su sprovedene kod lokalnih kladionica na području Republike Hrvatske. Iz tog razloga, igrači se češće opredeljuju za strane kladonice kod kojih ne moraju da plaćaju porez.