Nemačka nastavlja sa licenciranjem slot operatera

Nemačka nastavlja sa razvojem online slot industrije, licenciranjem osmog slot operatera, Jokerstara. Još jedan slot operator je dobio dozvolu i zeleno svetlo za poslovanje na internet nebu Nemačke. Da se podsetimo, 2021. godine usvojen Zakon o online kockanju koji je regulisao, ovo do nedavno, sivo tržište. 

nemacka slotovi

Ipak, iako je zakon usvojen, ulazak na tržište nije nimalo lak. U tome uspevaju samo najuporniji operateri koji pre svega imaju finansijsku mogućnost i koji ispune sve uslove koje je nemačko zakonodavstvo zadalo. Zato je vest da je već 8 operatera dobilo dozvolu veliki uspeh. Jokerstar je sada na “beloj listi” zajedno sa 7 kompanija koje su pre njega dobile licencu, a šta im je to zajedničko? 

Jokerstar je u vlasništvu Kling Automatena, kompanije koja drži automate u fizičkim kazinima širom Nemačke. Prethodne kompanije koje su dobile licencu su takođe uglavnom bile velike kompanije sa stabilnim poslovanjem koje su mogle sebi da priušte poslovanje u sistemu velikih poreza i striktnih propisa. Većina ovih operatera je i povezana sa nekom od velikih kompanija na ovom tržištu – Gauselmann Group, Tipwin i MyBet, i Novomatic. 

Iako se radi na regulaciji tržišta i smanjenju ilegalnog online kockanja i vidi  se pomak, pred Nemačkom je još uvek dug put. Kako bi to bilo tržište slobodne konkurencije, biće neohodno olakšati barijeru ulaska i omogučiti manjim kompanijama da lakše stupe na ovo, još uvek novo, tržište. Do tada će vladati Oligopol, što svakako ne ide u korist igračima, pa je i to nešto na šta nemačko zakonodavstvo treba da obrati pažnju i napravi bolji plan za budućnost.